Brochures

Veilig omgaan met chemotherapie thuis

Schreef je arts je chemotherapie voor om je ziekte te behandelen? Dan is het belangrijk dat je de nodige voorzorgsmaatregelen in acht neemt. Deze folder bevat enkele praktische tips om thuis veilig om te gaan met chemotherapie.

 

 

 

Dikke arm / lymfoedeem

De meeste vrouwen met borstkanker krijgen geen dikke arm door lymfoedeem. Bij sommigen komt het toch nog voor. Tijdig de eerste klachten herkennen en ingrijpen is de boodschap. Een regelmatige controle en preventie door een aangepaste levenswijze voorkomen heel wat leed. Laat lymfoedeem geen spelbreker zijn in je levenskwaliteit!

De folder “Dikke arm na een borstoperatie” informeert daarom over:

- de kenmerken van een lymfoedeem

- tips om het risico op een lymfoedeem te verminderen

- behandelmethodes van het lymfoedeem.

Weer aan het werk na kanker

Patiënten weten vaak niet wie hen kan informeren. Op dit moment is dat in veel gevallen te laat en/of onvolledig. Zij voelen zich vaak kwetsbaar omwille van onzekerheden rond hun werkhervatting of reacties van werkgevers en collega’s. De brochure “Weer aan het werk na kanker?” geeft onder meer info over:

  • Hoe kun je de werkhervatting aanpakken?
  • Welke afspraken kunnen werkgevers en werknemers maken?
  • Bij welke artsen kun je terecht om hierover te praten?

Verwijsgids

Deze gids helpt je verder. Hij geeft je een praktisch en objectief overzicht van de vele zorgmogelijkheden, hulpmiddelen, infobrochures, praatgroepen, therapeutische mogelijkheden en andere initiatieven. Informatie per thema met verwijzingen naar nuttige websites.

 

Deze verwijsgids is ook online terug te vinden op www.kankerinlimburg.be

Seksualiteit

De diagnose en behandeling van kanker halen nogal wat overhoop: je lichaam, je emoties, je leven. Ook je relatie met je partner verandert. Seks en intimiteit zijn nu misschien het laatste waar je aan denkt, hoewel deze je psychisch welbevinden en verbondenheid kunnen versterken.